Utworzono: niedziela, 27. styczeń 2019 21:16

Spośród nadesłanych prac konkursowe jury nagrodziło sześć szopek.

W tym roku różniły się one bardzo. Były zarówno okazałe jak i całkiem malutkie. Była szopka krakowska i szopka z szyszek, patyczków i mchu. Byli gliniani Trzej Królowie i zwierzęta w stajence wykonane z ekologicznych surowców. Mogliśmy też oglądać maleńką  szopkę zrobiona w szczególny sposób - najpierw powstał ręcznie malowany obrazek, który później naniesiono na drewniany krążek metoda decoupage.

Mimo tak wielu różnic jedno łączyło wszystkie szopki - zaangażowanie i wspólnie spędzony czas całych rodzin.

Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w naszym konkursie.

Serdecznie gratulujemy nagrodzonym Rodzinom!

Utworzono: niedziela, 27. styczeń 2019 21:12

20 grudnia uczniowie klasy 1a uczestniczyli w warsztatach plastycznych o tematyce bożonarodzeniowej. Zajęcia prowadziła Pani Jola Szczygielska z fundacji " MIASTO-OGRÓD KSIĄŻENICE".

Dzieci wykonały przepiękne obrazki w zimowym nastroju, aniołki oraz kartki świąteczne. Do wykonania prac mali artyści użyli przeróżnych materiałów plastycznych. Twarze dzieci mówią same za siebie - każdy był ogromnie zaangażowany i zadowolony z efektów swojej pracy:))))

Utworzono: niedziela, 27. styczeń 2019 21:05

14 grudnia 2018 roku w NSP Pitagoras w Nadarzynie odbyły się warsztaty artystyczne, poprowadzone przez p. Jolantę Szczygielską z Fundacji Miasto-Ogród Książenice.

Uczniowie, wykorzystując różnorodne materiały, przygotowywali ozdoby i kartki świąteczne. Prace powstały z myślą o kiermaszu świątecznym, z którego dochód przeznaczono na rzecz Fundacji WWF Polska.

Utworzono: niedziela, 27. styczeń 2019 20:34

Dnia 03.12.2018 uczniowie  z klasy 1c Szkoły Podstawowej w Książenicach wzięli udział w warsztatach świątecznych organizowanych przez  Fundację Miasto Ogród Książenice. Podczas spotkania robiliśmy ozdoby okolicznościowe, świąteczne zawieszki, choinki, obrazki i kartki.

Dzieci były bardzo zadowolone z zajęć.

Dziękujemy za zaproszenie!

Utworzono: poniedziałek, 03. grudzień 2018 09:43

W imieniu Fundacji Miasto-Ogród Książenice serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie na Najpiękniejszą Szopkę Bożonarodzeniową.

Konkurs przeznaczony jest dla rodzin, które wspólnie i samodzielnie, w dowolnej technice wykonają szopkę.

Wymiary szopki nie mogą być większe niż 1m x 1m x 1m. Do zgłoszonej na konkurs szopki należy dołączyć zaklejoną kopertę zawierającą telefon kontaktowy uczestników konkursu.

Pracę konkursową należy dostarczyć do siedziby Fundacji (al. Marylskiego 7, Książenice) do dnia 13 grudnia 2018r.

Rozstrzygnięcie konkursu i wręczenie nagród odbędzie się 21 grudnia 2018 r.

Podkategorie